Continuous Delivery

Als software team lever je continu nieuwe features op.  Maar denk je er weleens over na of een nieuwe feature echt waarde toevoegt?  Misschien duurt het wel maanden voordat een nieuwe feature op productie staat en uitgetest kan worden door klanten. Als team ben je dan alweer vergeten wat je ooit ontwikkeld hebt. Continuous Delivery kan je helpen om daadwerkelijk waarde toe te voegen aan je product met zinvolle features.

Sneller Feedback krijgen op nieuwe features

Onlangs is onderzocht hoe zinvol het is om nieuwe features te ontwikkelen aan een doorsnee softwareproduct. Het resultaat vond ik verbazingwekkend: wist je dat slechts een derde van de nieuwe features daadwerkelijk waarde toevoegt voor klanten? Nog een derde voegt niet echt iets toe, maar maakt het ook niet erger. En weer een derde maakt de software alleen maar ingewikkelder om te gebruiken en daardoor daalt de waarde van de klant.

Als je alleen maar bezig bent met het toevoegen van nieuwe features, levert je dat netto geen toegevoegde waarde op. Als product owner is het belangrijk om te kijken om actief te sturen op nieuwe features. En dat is alleen mogelijk als je snel feedback hebt op dat wat je ontwikkelt.

Bij Continuous Delivery draait alles om het sneller verkrijgen van feedback

Hoe versnellen?

Als ontwikkelteam wil je misschien iedere dag naar productie uitrollen. Maar als je infrastructuur en architectuur daar niet klaar voor zijn, gaat dat niet lukken. Ook is aandacht voor je teamcultuur belangrijk. En bedenk dat je op een andere manier moet gaan testen en je kwaliteit moet blijven borgen.

Als je Continuous Delivery wilt gaan doen, zul je de juiste stappen in de goede volgorde moeten nemen. Gaandeweg ga je dan steeds sneller kunnen  releasen. Niet alleen je ontwikkelteam krijgt dan sneller feedback. Ook de business krijgt steeds sneller feedback op nieuwe features: een must voor innovatieve bedrijven.

Meer weten over Continuous Delivery? Bel Software Assist voor advies