IdentityServer4 – veilige en eenvoudige inloglogica

Overweeg je een centrale inlogapplicatie in je applicatielandschap? Vragen over Identity and Access Management (IAM)? In een demo laat ik je zien wat de voordelen zijn van IdentityServer4. Ik help je team op weg in de wereld van secure tokens, API-beveiliging en SSO. Ook deel ik graag kennis op het gebied van security standaarden, zoals OpenIDConnect, JWT en OAuth2.

Centrale inloglogica

Als je je applicatielandschap gaat vernieuwen, is inloggen een aandachtpunt. Eindgebruikers willen niet telkens weer een wachtwoord moeten invoeren. Tegelijk is het wel belangrijk dat je inlogschermen veilig zijn. 

Bij een nieuw applicatielandschap wordt er steeds vaker voor gekozen om de inlog centraal vanuit één applicatie te doen. Je hoeft dan namelijk maar één keer in te loggen voor al je applicaties en het is makkelijk om van daaruit te integreren met externe identity providers. Ook kun je dit centrale punt als SSO (Single Sign On) inrichten, zodat je slechts één keer hoeft in te loggen voor al je applicaties.

Het is gemakkelijk is om te starten met een tool als Auth0, omdat alle inlog-logica dan veilig buiten de deur plaatsvindt. Tegenwoordig wint ook IdentityServer4 aan populariteit, omdat je dan niet afhankelijk bent van een externe partij.

Voordelen IdentityServer4
 • Alle logica rondom het inloggen op je applicatie(s) zit op één plek
 • Gemakkelijk te koppelen met andere Identity Providers, zoals Google, Facebook, Digid of Active Directory
 • Goede ondersteuning van security standaarden (JWT, OpenIDConnect, en ook SAML)
 • Flexibiliteit qua inlogflows
 • Uit te breiden met custom logica waar nodig
 • Integreert goed met client libraries voor o.a. NodeJS, Angular, Vue, .NET Core/Framework, Java, Python, PHP, Ruby en Go
 • Gemakkelijk te integreren in een Docker container
 • Gratis en Open Source, beschikbaar via Github en Nuget
 • Demo Voorbeeldapplicatie

  Als je interesse hebben in IdentityServer4, dan heb ik een demo beschikbaar van een voorbeeldapplicatie waarin IdentityServer4 wordt gebruikt. Ik laat je graag zien wat er mogelijk is.

  Hulp bij implementatie?

  Om te starten met IdentityServer4 is het wel belangrijk om basiskennis op te doen van authenticatie en security. Ik kan je de weg in de wereld van een gangbare standaarden, zoals JWT, OAuth2 en OpenIDconnect. Dit behoedt je voor beginnersfouten en security lekken.
  Inmiddels heb ik bij meerdere klanten een IdentityServer4 implementatie gedaan. Graag help ik je in een paar dagen op weg.

  Meer weten?

  Bel 06-51914406 of stel je vraag:

  Contactformulier