Microservices

Je bedrijf maakt al jaren gebruik van een grote zelfontwikkelde applicatie. Ooit is deze op maat gemaakt en paste deze goed bij de situatie van toen. In de loop der tijd werd de applicatie steeds trager en paste hij niet meer bij de situatie van tegenwoordig. Binnen de applicatie zijn veel afhankelijkheden en daarom zijn uitbreidingen lastig te realiseren. En dan hebben we het nog niet eens over de performance van deze applicatie…

Microservice landschap

Wanneer je zo’n monolitische applicatie hebt, loont het wellicht om deze over te zetten naar een microservice landschap in de cloud. Microservices zijn op dit moment populair, juist omdat ze een manier bieden om afhankelijkheden van monolitische applicaties te vereenvoudigen.

Microservices zijn kleine services verantwoordelijk zijn voor één specifieke taak. Ze zijn uitermate geschikt voor de cloud. Niet alle microservices hoef je zelf te bouwen. Voor generieke en ondersteunende taken, kan prima gebruik gemaakt worden van standaard diensten in de cloud (bijvoorbeeld inloggen, documentenopslag, media streaming, product-catalogussen)

Software Assist heeft ruime ervaring met het overzetten van grote legacy applicaties naar microservices landschappen.

Voordelen

  • snel en flexibel uit te rollen
  • eenvoudig in onderhoud
  • gemakkelijk schaalbaar
  • gemakkelijk naartoe te migreren vanuit een monolitische applicatie

Software Assist kan je begeleiden bij het overzetten van je huidige software landschap naar de cloud. Meer weten?